Friday, January 11, 2013

Pärast kaht ööd maagilises Nimbinis panin norrakate käest saadud tupsu alla ning alustasime varahomikul sõitu Sydney suunas. Enne veel sai tehtud väike peatus kusagil aborigeenide pühapaigas, kus sai ujumas käia. Sõitu hipikülast välja mööda mägiseid teid saatis mahe illegaalsete roheliste taimepõldude lõhn. Päev möödus autoroolis kohvi ja energiajooki juues. Kokku sai läbitud 700 km. Öösel ärkasin ning kahtlesin, kas süda peab meeletule vererõhule vastu. Koffeiiniga sai liialdatud. Enam nii ei tee.

Järgmine päev jõudsime Palm Beachi, taas. Seekord õigesse. Filmivõtted olid nädal aega tagasi lõppenud ning kahjuks ühegi kuulsusega pilti teha ei saanud. See-eest võis unustada end jälle lainetesse mängima. Ootamatult lõbus on see. Edasi Sydneysse. Jube kogemus. Ebameeldivalt suur linn. Kuuma oli 40 kraadi ning kui meie airconnita autos aken lahti teha, said reaalselt kõrgtemperatuuri kurikaga vastu pead. Nonstop higistamine. Püüdsime leida seda ooperimaja, aga selle asemel veetsime mingi tunni kesklinnas liiklusummikutes parklat otsides. Lõpuks viskas üle ja alustasime sõitu pealinna suunas.

Canberrasse jõudsime järgmine päev. Hoopis parem linn. Selline väike ning rahulik. Sõbralik tadsikistaani habemik juhatas kesklinma ning rääkis, kuidas kängurud mööda linna ringi jooksevad. Lisaks rääkis ta, et Canberra on tehislikult üles ehitatud, kus puudub töölisklass ja mingi asi veel, mida ei mäleta.

Sama päeva hilisõhtuks lõppes meie tripp. Pärast 2300 km jõudsime Sheppartoni. Väike maalinnake, mis on Melbsist umbes 200 km kaugusel. Siin võtsid meid eestlastest tuttavad vastu ning olemegi nende juures juba neljandat päeva elanud. Nüüd tuleb tööd leida kusagil farmis, et raha veidi taskusse saada. :)

No comments:

Post a Comment