Tuesday, December 18, 2012

Whitsunday


Pühapäeva hommik. 3:00 jõuan töölt koju ja lähen magama. 5:20 äratus ja söögid peale. 6:00 sõidab Kenn oma Mazda RX8ga maja ette ja alustame teekonda Airlie Beachi poole. Loomulikult on ühel sirgel vaja näidata, palju tema rotary engine’ga auto sisse võtab.

Broneerisime omale tuuri Whitsunday saartele. Kokku on 74 saart ja see peaks olema Austraalia üks külastatumaid kohti. Meie sõit algas Airliest kummipaadiga kell 10.

Giidid olid äärmiselt huvitavad, positiivselt meelestatud ja tegid palju nalja. Kõigepealt läksime snorgeldama maailma suurimasse korallrahusse. Kui esimest korda pea vee alla panin, nägin enda all hiiglaslikku manta ray’d. Ops, lonks soolast ookeanivett kurku ja ruttu paadi poole tagasi minema. Mõne hetke möödudes otsustasin rahuneda ja kui uuesti vee alla vaatasin, nägin, et ta ei ajagi mind taga. Igatahes, edasi läks kõik sujuvalt ja vaatepilt oli imeline. Giidid toitsid kalu grillkanaga ning neid oli meie ümber massiliselt.

Järgmine sihtpunkt oli Whitehaven Beach. 7 km randa, kus ooken on helesinine ja liiv valge. Randa jõudmiseks tegime väikse jalutuskäigu läbi rahvuspargi mäe tippu ja tagasi alla. Sõime, ajasime ülbeid kajakaid eemale, snorgeldasime taas, ajasime haisid ja stingray’sid taga, et pilti teha, hoidusime millimallikate eest ning nautisime päeva.





Paadiga ringi sõites nägime veel saart, kus näiteks kuulsused käivad puhkamas kuni 9000 dollari eest öö kohta, saart, kus on kõige suurem mürkmadude populatsioon terves Queenslandi osariigis ning väikest valge liivaga, umbes tenniseväljaku suurust oaasi, mis tõusis pinnale keset ookeani ning kus inimesed peesitasid.






Istudes selle üllatavalt kiire paadi serval, kus tuul puhub ja vett pritsib, taevas on pilvitu, ümber laiub türkiissinine ookean, silmanurgast näed delfiini ja merikilpkonna, võib mõne hetke vältel tunda, et pea on täiesti tühi. Õnnis tunne.

Jõudnud väsinuna tagasi Airlisse, tegime kohalikus vabaõhubaaris kerge kosutuse, kuulasime habetunud meest kitarril laulmas Red Hot Chili Peppersi parimaid palasid ning lõpetasime õhtu rahulolevalt. :)

No comments:

Post a Comment